Choobin Sanat

فرآوری چوب و بررسی تمام ابعاد آن

بدون شک چوب را می توان یکی از بزرگترین و با ارزش ترین سرمایه های کشور قلمداد کرد. چوب و صنایع چوبی در دنیای امروز تقریباً در تمامی صنایع و مراکز تولیدی و صنعتی مورد استفاده هستند و به سبب دارا بودن ویژگی های مهم و منحصر بفرد از جمله دوام و زیبایی همواره بسیار مورد توجه می باشند. اما لازم به ذکر است که چوب طبیعی به نوبه خود دارای معایبی است که از جمله آنها دارا بودن ساختار شیمیایی ناپایدار و خاصیت تجزیه شوندگی در مقابل شرایط جوی و تغییرات دمایی، حشرات، مواد شیمیایی و … و نیز مقاومت پایین آن در این شرایط می باشد. این موضوع موجب می شود که تمامی تولیدکنندگان و افرادی نیاز به بکارگیری چوب در صنعت و تولید خود دارند به فرآوری چوب روی بیاورند. از این رو اهمیت و ضرورت فرآوری بسیار محسوس است و نیاز است که تمام ابعاد آن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. همچون هر تولید و صنعت دیگری تولید این دست محصولات هم دارای چالش ها و مشکلاتی است که لازم است راهکارهای مناسبی برای حل آنها ارائه شود.

فرآوری چوب

مهم ترین دلایل فراوری چوب های طبیعی

یکی از مهم ترین دلایل فرآوری چوب های طبیعی، بکارگیری بهینه و مناسب چوب های درختان جنگلی می باشد. همانطور که پیش تر گفته شد امروزه تقریباً در تمامی صنایع از جمله صنایع شهرسازی و ساختمان سازی، صنایع دکوراسیون داخلی، لوازم دکوری، لوازم خانگی، صنایع تبلیغات و …، چوب و فرآورده های چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. این استفاده فراوان و بی وقفه از چوب موجب می شود که در صورت عدم انجام فراوری چوبی، جنگل ها و درختان در معرض نابودی قرار گیرند و سلامت محیط زیست و کره زمین با خطرات جبران ناپذیری مواجه شود. از سوی دیگر با توجه به مقاومت پایین و دوام ضعیف چوب های طبیعی، محصولات تولیدی با چوب های طبیعی، کیفیت لازم را نخواهند داشت که موجب نارضایتی و عدم اطمینان مصرف کنندگان می گردد. بنابراین لزوم فرآوری چوبی با توجه به دلایل شرح داده شده بسیار حائز اهمیت است.

مهم ترین دلایل فراوری چوب های طبیعی

عوامل مشخص کننده استحکام و دوام چوب

دو عامل مهم در تعیین میزان دوام و استحکام چوب، مقدار فیبر موجود در هر واحد از چوب و نیز مقدار ضخامت جداره چوب می باشند. چوب ها با توجه به جرم حجمی و ضخامت به سه دسته درختان سبک وزن همانند درخت صنوبر، کرک، نم دار، تبریزی و بید، درختانی با وزن متوسط همانند راش، گردو و افرا و درختان سنگین وزن همانند بلوط، انجیلی، چندل و سخدار تقسیم بندی می شوند. درختان و جنگل ها از جمله سرمایه های با ارزش کشورمان محسوب می شوند و باید در حفظ و حراست از آنها کوشا باشیم. برای تهیه اقلام چوبی و فرآورده های چوبی همانند کاغذ باید با متدهای مختلف، چوب ها را فرآوری کنیم.

عوامل مشخص کننده استحکام و دوام چوب

متداول ترین روش فراوری چوبی و نیز روش هاس سنتی آن

برای فراوری چوبی بطور معمول از روش های مختلف استفاده می شود که متداول ترینِ آنها، خشک نمودن آنها می باشد. خشک کردن چوب های طبیعی موجب می شود که دوام و استحکام آنها بطرز چشمگیری افزایش پیدا کند. این کار در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول با استفاده از دستگاه کوره خشک کن، چوب ‌های طبیعی و یا ضایعات چوبی که در وهله اول توسط دستگاه برش خرد شده و به قطعات مناسبی تبدیل شده اند، در دمای 120 درجه سانتیگراد قرار گرفته و پس از از بین رفتن رطوبت آنها بصورت کامل، دما را تا 220 درجه افزایش می دهند.

در مرحله دوم چوب های حرارت داده شده را در هوای بیرون قرار می دهند تا دمای آنها به 100 درجه برسد. بلافاصله بعد از اینکه چوب ها به این دما رسیدند با آب پاش آنها را سرد می کنند. این مرحله شوکی به چوب ها وارد کرده که موجب افزایش چشمگیر دوام و استحکام آنها می شود. این روش بسیار کارآمد و رایج است و اکثر ویژگی های زیان آور و ناپایدار چوب های طبیعی را بخوبی از بین می برد.

همچنین دو روش سنتی برای فراوری چوب وجود دارد. روش اول، نیم سوز کردن است که عبارت است از قرار دادن چوب ها در حرارت بالا و نیم سوز کردن چوب ها که این کار موجب از بین رفتن رطوبت و افزایش مقاومت چوب ها می گردد. روش دوم مالیدن روغن های حیوانی به سطح چوب است که موجب کاهش رطوبت چوب ها و افزایش مقاومت آنها در مقابل حرارت و حشرات و … می شود که البته ماندگاری بالایی ندارد و در دراز مدت موثر نخواهد بود.

شرکت چوبین صنعت با دارا بودن سال ها تجربه و تخصص و همگام با تکنولوژی های روز دنیا در زمینه فروش، طراحی و ساخت و نصب و راه اندازی انواع خط تولید ماشین آلات صنایع مرتبط با چوب، آماده ارائه پیشنهادات و خدمات حرفه ای خود به مشتریان گرامی می باشد. این مجموعه در تلاش است که بهترین ها را در حوزه فعالیت خود ارائه دهد و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نمی کند.