نئوپان و دانستنی های مهم در مورد آن
نئوپان از جمله فرآورده های چوبی بسیار کاربردی و پر مصرف است و تقریبا در تمام اصناف و مراکز تولیدی کاربرد دارد. تمام وسایل مورد استفاده در طول روز در منزل، محیط کار و … به نوعی در تولید خود از نئوپان استفاده نموده اند. نئوپان در عین حال که محصولی بسیار کاربردی و با کیفیت مناسب است از مواد ارزان قیمت و در دسترسی همانند خرده ها و ضایعات چوب، خاک اره و … تولید می شود و از این روست که فرآورده ای پرکاربرد و محبوب در میان صنایع و کارخانجات بشمار می رود. فرآیند تولید نئوپان بدین شکل است که در ابتدا ضایعات و قطعات بسیار کوچک چوب را بوسیله چسب های مخصوصی بهم چسبانده و در مرحله بعد این ترکیب حاصل شده را تحت حرارت و فشار پرس نموده و بشکل ورق های بزرگ در می آورند. در نهایت پس از خشک شده ورق های حاصل شده، آنها توسط دستگاه مخصوص برش، مطابق با اندازه های استاندارد برش می دهند و این ورق های نئوپان برای استفاده در مراکز مختلف به آنها ارائه می شود.

مزایا و معایب نئوپان
همانطور که پیش تر گفته شد نئوپان کاربردها و مزایای بسیاری دارد و از این رو بسیار مورد توجه صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی، کارخانجات و … واقع شده است. از جمله مزیت های نئوپان، سبک وزن بودن و قیمت نسبتاً پایین تر آن در مقایسه با دیگر فرآورده های چوبی می باشد. همچنین ابعاد نئوپان را می توان با توجه به نیاز مشتری و بصورت سفارشی تهیه کرد و محدودیتی در این باره وجود ندارد. ورق های نئوپان تنوع بسیاری دارند چرا که این قابلیت را دارند که با روکش های متنوع تزیین شوند. نئوپان در صنایع و تولیدات مختلف کاربرد دارد و محصولات فراوانی را می توان با بکارگیری آن تولید نمود.
اما نئوپان همچون هر فرآورده و محصول دیگری، دارای معایبی است. این فرآورده در مقابل ضربه و فشار، مقاومتی کمی دارد و در برابر رطوبت نیز همین مسئله صادق است. البته برای مقاوم سازی نئوپان در برابر رطوبت راهکاری و وجود دارد و آن، استفاده از رزین ملامین یا ملامین فرمآلدهید، با ترکیبی از وکس است. از دیگر معایب نئوپان آنست که در شرایط مختلف جوی و آب و هوایی، تغییر حالت و رنگ داده و خراب می شود و بنابراین برای بکارگیری در فضای باز به هیچ وجه مناسب نیست. نئوپان مقاومت و استحکام پایینی دارد و نمی توان از آن برای تولید محصولات مستحکم و مقاوم استفاده کرد.
در ادامه انواع نئوپان را با توجه به روش تولید و ساخت بررسی می کنیم.

نئوپان با برش صفحه ای
در این حالت، نئوپان ها را بوسیله برش به شکل ورقه ای یا صفحه ای در آورده و نهایتاً بصورت تخته هایی یکنواخت و یک شکل دارای یک الی چهار لایه به بازار ارائه می نمایند.
نئوپان با پرس غلطکی
این نوع نئوپان که بوسیله پرس غلطکی ساخته می شود بسیار به نئوپانی که با برش صفحه ای تولید می گردد شباهت دارد و در حقیقت همانند آن است با این تفاوت که در هنگام تولید نئوپان با پرس غلطکی، خمیر نئوپان از بین غلطک هایی با فشار و ضخامت برابر عبور نموده و از این رو محصول نهایی، ضخامت و بافت یکنواختی خواهد داشت که مقدار ضخامت و فشار هم قابلیت تنظیم و تغییر را داراست.
نئوپان با برش قالبی
نئوپان تولید شده با این روش و نئوپان بدست آمده از روش برش صفحه ای یک تفاوت عمده دارند و آن، شکل صفحه پرس می باشد. در این حالت قادر خواهیم بود که نئوپان را در هر شکل و فرمی تولید کنیم. از این روش بیشتر برای تولید انواع کابینت و مبلمان، سرویس تخت خواب و … استفاده می شود.
نئوپان با روکش ملامینه
یکی از معایب نئوپان، زیبا نبودن آن بدون روکش می باشد. راهکار این مسئله، پوشش ورق های خام نئوپان با ورق های ملامینه است. استفاده از روکش های ملامینه به نئوپان جلوه و زیبایی می بخشد. روکش های ملامینه سطحی براق دارند و برای تولید وسایل تزیینی که مقاومت و استحکام در آنها اهمیت چندانی ندارد بسیار پرکاربرد هستند. نوع دیگری از روکش ها برای نئوپان، چوب طبیعی می باشد و عبارت است از یک لایه نازک از چوب طبیعی که زیبایی و جلوه خاصی به نئوپان می دهند. از نئوپان با روکش چوب طبیعی بیشتر در تولید انواع کابینت، مبلمان و … استفاده می شود. نوع دیگری از روکش هم وجود دارد که به آن روکش کاغذی گفته می شود که دوام بالایی ندارد و سریع تر آسیب می بیند.
شرکت چوبین صنعت با سال ها تجربه و تخصص در زمینه فروش، طراحی و ساخت، نصب و راه اندازی و مشاوره در زمینه صنایع مرتبط با چوب، مفتخر است که بهترین پیشنهادات را برای سرمایه گذاران و علاقمندان به راه اندازی خط تولید انواع صنایع چوب ارائه دهد و شما را تا رسیدن به بازدهی بالا و درآمدی شایسته همراهی کند. این مجموعه با هدف جلب رضایتمندی مشتریان گرانقدر خود تلاش می کند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمی نماید.